De Europese Kampioenschappen Baanwielrennen 2024 in Apeldoorn zijn niet zomaar een wielerevenement, maar een combinatie van sport en entertainment. Naast de spectaculaire baanwedstrijden biedt dit evenement tal van unieke side events die je hart sneller doen kloppen en het Europees Kampioenschap kracht bij zetten.

Pumptracks

Ontdek de wereld van pumptracks! Kinderen in de regio Apeldoorn kunnen dicht bij huis genieten van deze spectaculaire ervaring.

In de ontwikkeling van de wielersport zijn individualisering en vernieuwende disciplines twee belangrijke kenmerken. Het is nodig om daar aandacht aan te besteden om aanwas te blijven kweken voor topprestaties in de toekomst. Pumptracks spelen perfect in op deze ontwikkeling. Deze achtbaan voor fietsen is immens populair en sluit goed aan bij de wensen en behoeften van de jeugd.

Dikke Banden Race

Voor de jongste fietsertjes biedt het EK Baanwielrennen de Dikke Banden Race, een eerste race-ervaring geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar in verschillende categorieën. Iedereen kan in zijn eigen leeftijdsklasse deelnemen op een eigen dikke banden fiets. Dus: geen racefiets! Het is een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met het fietsen van wedstrijden. Deelname is gratis! Kom jij ook?

Zondag 26 november, van 13:00-15:30 uur, vindt de Dikke Banden Race in Apeldoorn plaats op de skeelerbaan van DNIJ Apeldoorn! Hopelijk tot dan!

Clinic Baanwielrennen

Baanwielrennen is een spectaculaire sport waarbij niet iedereen gemakkelijk de kans krijgt om deze te beoefenen. Tijdens de clinics van het EK Baanwielrennen wordt deze drempel verlaagd en kun jij leren baanwielrennen!

De clinic baanwielrennen vinden plaats op verschillende data in aanloop naar het EK Baanwielrennen, zie de pagina clinic baanwielrennen voor meer informatie of klik hier!

Cursus sportfotografie

Wil je je passie voor wielrennen in kaart brengen en de snelheid en emotie vastleggen? Dan zijn de cursussen sportfotografie op 21 en 23 november echt iets voor jou!

Als kers op de taart mag elke deelnemer zijn/haar beste foto insturen. Door een vakjury wordt hier een selectie van gemaakt, welke wordt geëxposeerd tijdens het EK.