De Europese Kampioenschappen Baanwielrennen 2024, welke plaatsvinden van 10 tot en met 14 januari in het prestigieuze Omnisport Apeldoorn, zetten de toon voor een grensverleggende ervaring met de onthulling van de officiële soundtrack voor het evenement. Deze samenwerking tussen de baanwielrensport en muziek brengt het EK Baanwielrennen naar een nieuw niveau en belooft een blijvende indruk achter te laten. Op vrijdag 1 december 2023 zal de soundtrack volledig gepubliceerd worden.

Libéma Profcycling, organisator van het EK Baanwielrennen 2024, kondigt met trots aan dat de officiële soundtrack is geproduceerd door de getalenteerde Apeldoornse Lars Woudenberg, als artiest beter bekend als Larce. De soundtrack is uitgebracht onder het gerenommeerde label Spinnin Records, wat de kwaliteit en internationale aantrekkingskracht van de plaat kenmerkt.

Rens Kamphuis, projectleider EK Baanwielrennen van Libéma Profcycling, benadrukt de betekenis van deze samenwerking: "Wat met een idee begon is uitgegroeid tot een track waarin alle kernwaarden van het EK verwerkt zitten, een eindtoernooi in een Olympisch jaar waar renners hun beste versie willen laten zien. Dat we deze kunstvorm hebben weten te koppelen aan een topsportevenement is dé ultieme stap om topsport veel breder in te zetten als platform. De doorvertaling van sport naar muziek, waarbij een unieke legacy achtergelaten kan worden. De muziek zal nog lang na het evenement blijven bestaan, waar het EK na 14 januari 2024 is afgelopen."

Deze samenwerking biedt niet alleen een uniek podium voor de Apeldoornse artiest Larce, maar draagt ook bij aan de maatschappelijke meerwaarde van het evenement. Het geeft lokale talenten de kans om hun creativiteit te tonen op een internationaal platform, waardoor bijvoorbeeld de Apeldoornse muziekscene wordt versterkt. Larce zelf geeft aan trots te zijn op de samenwerking, waarbij hij zegt: "Het is een eer om de officiële soundtrack te produceren voor het EK dat plaatsvindt in mijn eigen stad. Deze samenwerking is voor mij als artiest een geweldige kans, en hopelijk kan ik hiermee een voorbeeld zijn voor de jeugd in Apeldoorn.”

Mis deze opmerkelijke samenkomst van sport en muziek niet tijdens het EK Baanwielrennen 2024 in Omnisport Apeldoorn van 10 tot en met 14 januari. Voor meer informatie over het evenement en om de officiële soundtrack te beluisteren kunt u terecht op www.ekbaanwielrennen.nl.