Harrie Lavreysen (26 jaar) heeft een schitterende carrière in het baanwielrennen opgebouwd en is één van de gezichten van de Nederlandse sport. Als tweevoudig Olympisch kampioen en meervoudig wereldkampioen heeft hij bewezen dat hij tot de absolute top behoort. Zijn vastberadenheid, toewijding en sportiviteit maken hem niet alleen een geweldige atleet, maar ook een rolmodel voor jonge talenten in de wielersport. Zijn successen inspireren en motiveren velen om hun eigen grenzen te verleggen en te streven naar excellentie. Dit maakt Harrie Lavreysen bij uitstek een geschikte ambassadeur voor de Europese Kampioenschappen Baanwielrennen 2024.

Het podium van het EK biedt de kans om de sport nog verder te promoten.
Harrie Lavreysen
Ambassadeur EK Baanwielrennen 2024

Inspireren van een nieuwe generatie

Lavreysen aan het woord over zijn ambassadeurschap: “De afgelopen jaren zit het baanwielrennen enorm in de lift en het moment is daar om dit te verzilveren. Op de Olympische Spelen van Parijs gaan we er staan en dan is een EK in hetzelfde jaar én in eigen land enorm belangrijk. Als ambassadeur hoop ik bij te dragen aan een uitverkocht huis zodat wij sporters kunnen schitteren!” Hij vervolgt: “Daarnaast biedt het podium van een EK zoals dit ons de kans om onze sport nóg verder te promoten. In 2019 hebben we hier al goede voorbeelden van gezien! Tot slot hoop ik dat we met dit toernooi vooral de nieuwe generatie kunnen inspireren en ervan overtuigen om de (over)stap te maken naar het baanwielrennen!”

Europese top present

In 2024 vinden de Europees Kampioenschappen Baanwielrennen plaats in Omnisport te Apeldoorn, de trotse baanwielrenhoofdstad van Nederland. Dit toonaangevende sportevenement brengt baanwielrenners vanuit heel Europa samen om te strijden om het eremetaal. Met de goede infrastructuur en de perfecte faciliteiten biedt Omnisport de perfecte setting voor dit kampioenschap.

Voorbereiding op Olympische Spelen Parijs 2024

Het Europees Kampioenschap zal dienen als een belangrijke mijlpaal in de voorbereiding van veel baanwielrenners op de Olympische Spelen in Parijs. Als een prestigieus evenement met sterke Europese concurrentie biedt het EK een waardevolle graadmeter om te bepalen waar atleten zich bevinden in hun prestaties en vorm. Voor de fans is het een mooi moment om de toppers aan het werk te zien en TeamNL aan te moedigen.

Kaartverkoop van start

De kaartverkoop voor het EK Baanwielrennen 2024 is van start! Fans en wielerliefhebbers kunnen nu hun tickets veiligstellen via de officiële website van het evenement, www.ekbaanwielrennen.nl.