KOGA

KOGA en de ROAD TO PARIS

KOGA levert sinds 1974 premium kwaliteit fietsen en service. Ontworpen én handgemaakt in Nederland. Door de actieve connectie met de wielersport is KOGA in staat om haar kennis, passie en toewijding om te zetten in superieure producten voor iedere fietsliefhebber, ongeacht je doelen en ambities.

KOGA is al meer dan 20 jaar partner van de KNWU als fietsleverancier en in al die jaren zijn er vele grote successen behaald op EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. En natuurlijk is KOGA daarom ook trotse partner van Libema en het EK baanwielrennen.

Over de KOGA Kinsei

Op de Spelen van Tokio reden de Nederlandse baanrenners op de KOGA Kinsei baanfiets. Deze baanfiets is ontwikkeld door KOGA met behulp van de KNWU, TU Delft, Actiflow en Pontis Engineering. Het resultaat is een baanfiets die nóg aerodynamischer, nóg stijver en dus nóg sneller is dan zijn voorganger.

Met onder meer drie gouden medailles bewees de Kinsei zich als de snelste baanfiets ter wereld. Richting de Spelen van Parijs heeft KOGA niet stilgezeten. Begin 2023 werd de vernieuwde en verbeterde versie van de Kinsei gepresenteerd. Vanuit de KNWU kwam de vraag om de fiets nog sneller te maken. Daarbij heeft KOGA zich geconcentreerd op de voorvork en de cockpit, met als resultaat een vork die 7% aerodynamischer is geworden en een cockpit die 23% sneller is.

Inmiddels is er ook een Kinsei wegfiets, die is afgeleid van de baanfiets. Daarnaast maakt KOGA ook gravelbikes, trekkingfietsen, stadsfietsen en e-bikes. Wil je meer weten over KOGA en de fietsen collectie, kijk dan op www.koga.com