Gezond presteren op de werkvloer

Schermafbeelding 2023 11 28 133112

Een inspirerend congres over motieven en drijfveren op het gebied van gezondheidsgedrag. Over het belang van een gezonde geest, gezond lichaam en stimulerende werkomgeving. Met o.a. een persoonlijk en motiverend verhaal van voormalig wereldkampioene baanwielrennen Kirsten Wild en een interessante lezing van gedragswetenschapper Roel Hermans. Laat u verrassen en kies een van de verdiepende deelsessies over gewoontegedrag, voeding voor topprestaties of werkgeversrol in topprestaties.

Datum: donderdag 11 januari 2024
Locatie: Omnisport Apeldoorn
Tijd: 15:00-17:45 uur. Inloop vanaf 14:00u

Deelname is gratis en elke deelnemer heeft de mogelijkheid tot toegang op de tribune om de wedstrijden te bekijken.

Toelichting deelsessies:

Deelsessie 1: De kracht van gezonde gewoontes

Gezonde gewoontes zorgen voor optimale prestaties. Regelmatig bewegen, op tijd gaan slapen of niet te veel zitten… Hoe zorg je er nu voor dat je jouw gewoontes vóór in plaats van tegen jouw gezondheid kunt laten werken? In deze presentatie doorloopt gezondheidspsycholoog Gijs van Amerongen de stappen van gewoontes aanleren, afleren en vervangen en geeft hij jou een duwtje in de rug om op een onderbouwde manier aan de slag te gaan met jouw eigen gezonde gewoontes. Zodat je gezond kunt presteren zonder erover na te hoeven denken!

Deelsessie 2: De juiste energie voor gezonde prestaties!

Gezonde prestaties vragen om de juiste brandstof. Dat is jou al lang bekend...
Maar welke voeding is nu echt noodzakelijk om je prestaties te verbeteren, langer door te kunnen gaan of sneller te herstellen na een zware inspanning? Sportdiëtist Esther van Etten – bekend van het SBS6 programma ‘Wordt u al geholpen’ en haar podcast ‘Voedingspraat’ – neemt je in deze interactieve presentatie mee in de wereld van (sport)voeding. Op een laagdrempelige manier legt ze de theorie uit aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en geeft ze jou praktische tips op het gebied van gezonde voeding, (sport)prestaties en herstel.

Deelsessie 3: Werkgeversrol in topprestaties

Vitaliteit speelt een belangrijke rol op de werkvloer. Vitale werknemers zijn productiever, hebben meer werkplezier én minder ziekteverzuim. Maar hoe draag je als werkgever effectief bij aan de vitaliteit van jouw werknemers? In deze presentatie vertellen Danielle Gommers, Ellen Luttikhuis van VitaalWerkt! en Pascal Bos van Jazo over het stimuleren van vitaliteit op de werkvloer en geven inspirerende tips hoe jij binnen je eigen organisatie vitaliteit een boost kan geven!

Het congres wordt georganiseerd in samenwerking met de Provincie Gelderland en Gemeente Apeldoorn.

Gezond presteren op de werkvloer

Aanmeldformulier

Functie 
Bij welke sessie wil je aanwezig zijn?